В Минерални бани откриха Център за активно включване

Център за активно включване отвори врати днес в Минерални бани. На тържественото откриване на новата придобивка в курортното селище присъства кметът на общината Мюмюн Искендер. Той преряза лентата заедно с представителя от фирмата-изпълнител на проекта Фикрет Вели.
Центърът за активно включване ще предоставя иновативни интегрирани социални услуги, като предоставяне на психологическа подкрепа, провеждане на индивидуални и групови дейности. Една от основните му функции е да бъде мястото, където лицата от уязвимите групи на територията на община Минерални бани да получават необходимите услуги за превенция и преодоляване на социална изолация и възстановяването им в активния социален и икономически живот. За целта ще бъдат назначени общо 35 души – 25 социални асистенти и 10 озеленители.
Сградата се намира на улица „Липа“ 3 и е близо до полицията, горското стопанство и културния дом. В нея са оборудвани 3 кабинета. „Новата придобивка доказва, че община Минерални бани е изключително социално ангажирана към своите жители“, каза Мюмюн Искендер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s