В Минерални бани полагат грижи за хората в нужда

Проект на община Минерални бани “Реализация на комплекс от мерки за насърчаване активността на лицата от уязвими социални групи” е одобрен за финансиране по ОП РЧР 2014-2020 г. Стойността на проекта е 378 008,50 лв., от които 100% БФП. Срокът за реализация е 18 месеца. Това е поредния проект, спечелен от община Минерални бани, по различните програми, по които работим, каза кметът на общината Мюмюн Искендер.
Няколко са нещата, които показват, че Минерални бани е една изключително социално ангажирана към своите жители община. Един от големите ни проекти в тази посока е за личните асистенти, по който са назначени 90 души. Другият ни проект е за топлъл обяд, където са обхванати над 400 души живеещи на територията на община Минерални бани, каза още Мюмюн Искендер.
По този проект ние назначаваме още 25 лични асистенти, плюс 10 озеленители, които са много необходими на общината. Искам да подчертая, че това за озеленителите е според изискванията на проекта, не съм си го измислил аз. А те са необходими на община Минерални бани, виждате колко много проекти за паркове реализирахме, всички те ще трябва и да се поддържат, поясни г-н Искендер. Тези пари идват по европейските програми, което е един огромен плюс за община Минерални бани. Знаете, че ние не сме голяма община – приходната част от бюджета е добра, но тя винаги е недостатъчна. Заедно с работещия екип на общинската администрация продължаваме да мислим за хората в Минерални бани, които имат нужда. Става въпрос за социално слаби и хора в неравностойно положение. Заедно с най-малките жители на общината и по-възрастната част от населението , те са групите за които трябва да се полагат грижи, подчерта кметът Мюмюн Искендер.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s