Стара Загора събра за поредна година млади бриджори

В Стара Загора със съдействието на “КонтурГлобал Марица Изток 3” се проведоха второто Младежко балканско отборно първенство по бридж и вторият Младежки регионален бридж фестивал. Състезанията са в рамките на десетата Балканиада по бридж, на която Стара Загора е домакин от 2006 година насам. Организатор на престижните турнири отново е старозагорският бридж клуб, а трите състезания са под патронажа на Община Стара Загора и Българската бридж федерация.
В Младежкото балканско отборно първенство се състезаваха отбори от Турция, Сърбия, Гърция, Румъния, Австрия и България. Българският отбор завоюва второ място, а златото неочаквано грабна австрийският отбор. В отборния турнир на Младежки регионален бридж фестивал се наложиха представителите на град Видин, а в двойковия турнир – Габриела Качева от Сливен и Красимир Димитров от Червен бряг. Габриела тренира едва от тази година, Красимир е по-опитен – вече 5 години се занимава с бридж. Интересното е, че освен партньори в бриджа, те са двойка и в живота.
„Турнирът много ни хареса, чудесна възможност за изява. Победата ни амбицира да подобряваме уменията си и догодина да защитим титлата“, сподели Габриела. Най-малките участници в младежката надпревара бяха дванадесет годишните близнаци Тодор и София – представители на Бридж клуб Сливен, с треньор Христо Дюлгеров. Малките състезатели тренират съвсем от скоро, но смело се хвърлиха в надпреварата. „Самата игра е много интересна и увлекателна, затова тренираме с удоволствие“ коментира малкият Тодор.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s