Над 30 мултинационални фирми стартират Business Run

200 бегачи от 50 отбора се включват в най-голямото фирмено състезание – Business Run, което ще се проведе за първи път в Пловдив. Състезателите са от над 30 мултинационални компании, ситуирани в най-мащабната и бързо развиваща се българска индустриална зона – Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Стартът на надпреварата ще бъде даден точно в 10 часа на 8 октомври 2017 г. /неделя/ на паркинга на завода на LIEBHERR в зона „Марица“, част от ТИЗ.
Организатор на „най-големия тийм билдинг в България“ е Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с „Клъстер Тракия икономическа зона“, съвместно с LIEBHERR, Schneider Electric, SportPass, 60k, Пощенска банка, Renault и Vivacom. 2 500 лева от таксите на състезанието се даряват на 2 благотворителни местни каузи, обявиха организаторите. С част от тези пари Сдружение „Празнични герои“ или по-известно като Holiday Heroes ще зарадва 30 социално слаби семейства от Пловдив с пакети с хранителни продукти за Коледа. Втората кауза на пловдивския Бизнес рън е подкрепа на деца и техните майки, пострадали от домашно насилие чрез финансиране на Центъра за психологически консултации „Феникс“.
Голямата награда на състезанието в неделя е хладилник за офиса LIEBHERR за отбора победител. За всеки участник има безплатни екстри като крафт бира от Hills Brewery, едномесечна карта SportPass от Sodexo за широка мрежа от спортни клубове, чифт чорапи за бягане от Begach+Stinky Socks, произведени за състезанието и др.
Business Run представлява щафета, в която служители на фирми в отбори от по 4-ма се състезават кой отбор ще изтича най-бързо 16 км. Всеки участник изминава 4 километра преди да предаде щафетата на колега. Трасето на първия регионален Бизнес рън ще е около завода на LIEBHERR. Освен основното състезание, от 13 часа ще започне и Kids Run за деца от 3 до 14 години, подготвено по програмата на международната лекоатлетическа организация – IAAF Kids’ Athletics. Организаторите се надяват Business Run да се превърна в първия общ празник на фирмите в ТИЗ.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s