Екологична птицеферма изграждат в Сусам

В село Сусам, община Минерални бани ще бъде изградена птицеферма за кокошки-носачки. На територията на площадката не се генерират производствени отпадни води, а водите от битовите нужди ще се събират в изгребна яма. Системата за изхвърляне на тора е представена от торови ленти, разположени под всеки етаж на клетковите батерии. Изхвърлянето на тора става автоматично, като от лентите под клетките той попада на напречна линия и оттам се изхвърля извън сградата с помощта на наклонен транспортьор. Изхвърлянето на тора се извършва 2-3 пъти седмично.
Полученото количество торова маса ще се използва единствено за земеделски нужди в частни стопанства. Торовата маса ще се дава безвъзмездно, с едно единствено условие, този който ще я ползва да осигури транспорт за извозване до личното си стопанство.
Ако евентуално няма желаещи за получената от птиците във фермата торова маса е предвидена торова площадка за съхранение. Тя ще бъде в границите на имота на птицифермата. Капацитетът и ще е съобразен с броя на птиците, отделяното от тях количество торова маса и възможния срок за съхранение.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s