ДПС поиска оставката на Валери Симеонов

На фона на дебатите за оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, беше огласено още едно искане на оставка – този път на вицепремиера Валери Симеонов. Искането дойде от редиците на ДПС. Симеонов и Тодоров бяха обвинени за едно и също нещо – че са отправили индиректни заплахи в ефир към журналиста Виктор Николаев по време на гостуването си един след друг в сутрешния блок на „Нова телевизия“ преди дни. След разразилия се скандал вицепремиерът постави ултиматум на медиите да му се извинят, защото недоволството по негов адрес по думите му е целенасочена клеветническа кампания.
Вчера за оставка на Симеонов настояха в своя официална позиция официална позиция „Движение Да България“, „Демократи за Силна България“, „Зелените“, „Български земеделски народен съюз“ и „ДЕОС“.
От ДПС атакуваха Симеонов, чудейки се защо и неговата оставка не е на дневен ред. „Ще подкрепим оставката заради всичко, което се случи от началото на това управление. БСП говори за езика на омразата сега, ние от две години говорим за този език – независимо към кого е насочен. Сега берем плодовете му“, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев. „От високата трибуна на парламента този език става официален и той се пренася в медиите, в обществото. Какъв език има вицепремиерът Валери Симеонов? Неговата оставка защо не е тук? Тя е още по-лесна от тази на колегата Тодоров – тя е акт само на министър-председателя“, обяви Цонев. Той обеща ДПС да иска оставката на Валери Симеонов за всички случаи, в които си позволява да използва езика на омразата и да става символ на тази омраза.
„Колегите от ДПС много искат да управляват с нас – това разбирам от този език на любовта, който се лее от трибуната, само че българският народ не го иска“, иронизира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s