Шестнадесето издание на „Светлината” представят в Ямбол

на

Шестнадесетото издание на „Светлината“ представи творческите достижения на ямболските художници и скулптори, гости на изложбата са Инна Рогова и Наталия Корчемкина. „Нека бъде светлина! Това са първите божествени думи в Библията – всички живи същества са подвластни на тези думи…

Днес отбелязваме шестнадесетото поредно издание на изложба „Светлината“. Художниците на Ямбол и Художествена галерия „Жорж Папазов“ отново представят своята годишна изложба тук, на това място. Благодарим им за старанието, за професионализма, за отзивчивостта да участват за пореден път в изложба „Светлината“ на празника на нашия град Ямбол. Благодаря на Община Ямбол и на кмета Валентин Ревански за подкрепата, която ни оказа в организирането на тазгодишната изложба,“ с тези думи директорът на ХГ „Жорж Папазов“ Петко Йорданов откри традиционната изява на ямболските художници в Деня на Ямбол – Свети Дух.

Изложбата беше експонирана в зелените площи между площад „Освобождение“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Цар Симеон“ и ул. „Търговска“. Кметът Валентин Ревански приветства присъстващите творци и гости: „За мен е изключително удоволствие заедно да бъдем на откриването на изложба „Светлината“. Това е един светъл лъч в празничната ни програма по повод Деня на Ямбол. Творбите, които преди малко имах възможността да видя, са още едно доказателство, че в Ямбол и областта творят много талантливи художници.“ Художникът Петър Тепсизов представи визията за бъдещето на изложба „Светлината“: „В бъдеще тази изложба трябва да бъде национална художествена изложба „Светлината“, в която да участват колеги не само от Ямбол, но и от други градове, а защо не и от чужбина.“ Тази година гости на изложбата бяха Инна Рогова и Наталия Корчемкина от Перм, Русия, майстори на керамиката, които са членове на ямболското представителство на Съюза на българските художници от десет години. На изложбата са експонирани картини и малки пластики на художници от Ямбол. От 22 юни, вторник, творбите са подредени в Художествена галерия „Жорж Папазов“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s