Започва Световната седмица на кърменето

на

За 29-та поредна година светът отбелязваСветовната седмица на кърменетов периода между 1 и 7 август. Инициативата тази година минава под надслов „Защита на кърменето: Споделена отговорност“. В Пловдив болница „Селена“ е подготвила редица проявипо този повод.

Специализираният кабинет за консултации по кърмене в университетската АГ болница отваря врати на 3 и 5 август, като специалисти ще консултират безплатнонастоящи и бъдещи майки по всички въпроси, свързани с естественото хранене на новородените в първите месеци от живота.

На 4 август от 13.00 часа ще се проведе отворена среща с бъдещи и настоящи майки в болница „Селена“. Лекция, водена от консултанта по кърмене към лечебното заведение Петя Запрянова, ще разгледа проблемите при кърменето и начините за тяхното преодоляване. Среща-дискусия ще се проведе с акушерки на болницата, сертифицирани консултанти по кърмене.

Среща на открито в Градската градина на Пловдив ще организират от лечебното заведение на 7 август. Между 10 и 12 часа в рамките на неформалната инициатива консултанти по кърмене към болница „Селена“ ще бъдат на разположение в парка за обсъждане на въпросите, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. 

Майчината кърма подпомага антивирусната защита на бебето и при наличие на антитела срещу КОВИД-19 в нея, тя може да се окаже предпазна бариера за новороденото и към коронавирусна инфекция. Това твърдение на световни учени е още една причина да се стимулира естественото хранене при малките деца, призовават специалистите от Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив. Как бебетата лесно да започнат да сучат, какви са предимствата на майчиното мляко пред изкуственото хранене – отговори на тези въпроси и още много индивидуални практически съвети ще получат майките по време набезплатните консултации, които организира Клиниката по АГ. Те ще се извършват на място в лечебното звено между 10.30 и 12.30 часа от акушерките Дора Мрянова, Адела Петрова и Блага Байлова. Започват от понеделник, 2 август, и ще продължат до петък включително в Клиниката по АГ, на 3-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ 66. Телефонът за контакти е 032 602 830.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s