Пламен Николов представи състава и структурата на кабинета

на

Номинираният за премиер Пламен Николов и председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов представиха на президента състава и структурата на проектокабинета. Преди да получи състава и структурата на проектокабинета на ИТН Румен Радев заяви:

„От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции, с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на хора, които могат да се сглобят в единен и ефективен кабинет. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача. Надявам се също така, че продължавате в открит и конструктивен диалог в НС да търсите необходимата парламентарна подкрепа, обединени от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани“.

Николов предложи състав с двама вицепремиери – Ради Найденов и Петър Илиев. След като днес стана ясно, че номинираният за правосъден министър Момчил Иванов се оттегля по лични причини, стана ясно, че новото предложение е Иво Атанасов. Представителите на партията отказаха коментар пред журналисти при влизането си в сградата на президентството. Отделните формации в коалициите „Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са насрочили за днес и през уикенда заседания, за да решават дали да дадат подпрепа за проектокабинета с мандат на „Има такъв народ“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s