Италия избухна против правилата за „зелен пропуск”

на

Хиляди демонстранти се събраха на протест в Милано срещу влезлите от вчера в Италия правила за „Зелен пропуск“, съобщава АНСА. Правилата изискват притежаването на „Зелен пропуск“, доказващ ваксинация, преболедуване или отрицателен тест за влизане в кафета и ресторанти, фитнес зали и музеи. Демонстрантите скандираха „Свобода“ и „No Green Pass“.

Шествието започна на площад „Фонтана“ и стигнаха до площада на „Ла Скала“, където се намира централата на градската управа на Милано. Много протестиращи носеха звездата на Давид с надпис „не ваксиниран“. „Тук няма повече думи за казване, тъй като към момента тоталитаризмът е в ход, нашият протест казва повече от хиляда думи“, казва един от говорителите на движението през мегафона . „Зеленият пропуск“ е фашистки подход, който не дава свобода“. По време на шествието по улиците на центъра демонстрантите скандираха лозунги срещу журналисти, вирусолози и правителство. „На журналистите се плаща, за да казват, че хората са починали от Ковид“, обясни протестиращ.

Нова демонстрация срещу „Зеления пропуск“ и в центъра на Рим. Около 1500 души се събраха на „Пиаца дел Пополо“ в следобедните часове, по време за заседанието, организирано от комисията „Nonna Maur“. Сред участниците бяха и представители на „Forza Nuova“, включително Джулиано Кастелино. С викове „Свобода“ и „НЕ на здравната диктатура“, те размахваха националния флаг. Имаше и аплодисменти за наскоро починалия лекар от Мантуа Джузепе Де Донно, както и музика, за да се създаде атмосфера на „No Green pass day“.

Стотици членове на движенията „No Vax“ и срещу „Зеления пропуск“ се събраха в Неапол на „Пиаца Данте“, откъдето, подобно на италиански градове, започна протестна демонстрация. Протестиращите скандираха „Долу ръцете от децата“ и „Срам, срам“ и настояваха да бъдат приети от губернатора на Кампания Винченцо Де Лука.

Мнозинство се събра и на площад „Сан Фиренце“ в столицата на Тоскана, за да демонстрира срещу задължителния „Зелен пропуск“. Участниците в инициативата, разрешена от полицията, издигнаха многобройни лозунги с надписи, претендиращи за свободата на избор и срещу налагането на „Зелен пропуск“. „Надеждата е единственото нещо по -силно от страха“ и „НЕ на Зеления пропуск “, се казваше в някои от тях. Лозунгите, повтаряни се във времето между речите на различни оратори бяха „Свобода“ и „НЕ на Зеления пропуск“.

„Журналисти – терористи“: това е един от лозунгите, скандирани от протестиращите срещу „Зеления пропуск“, които, след като участваха в протестната инициатива на площад „Сан Фиренце“, се придвижиха в шествие по улиците на града, за да протестират и срещу журналистите, обвинявайки медиите в манипулация и изкривяване на информацията с призиви „ Срам“ и „Продажници“. С транспарант „Обединени за свобода“ започна шествието от централния площад „Пиаца Кастело“ по улиците на Торино. Събитие, организирано в социалните медии, за да се каже „НЕ“ на „Зеления пропуск“ и в полза на свободата на избор. Протестиращите стигнаха до пред централата на „La Stampa“ и „Repubbblica“ . Въпреки дъжда, имаше хиляди участници. скандиращи лозунги срещу политици и журналисти, виновни според тях, за разпространението на „лъжи за създаване на пандемия, която всъщност не съществува. Шествието продължи по централните улици, където трафика беше напълно блокиран.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s