Обсъдиха логистичен хъб с аржентинския посланик в Пловдив

на

Заместник-министърът на външните работи Зарица Динкова и Негово Превъзходителство г-н Алфредо Нестор Атанасоф, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в България, обсъдиха създаване на логистичен хъб в страната по време на среща в края на миналата седмица в зона Марица, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/, с екипа, развиваш най-големия индустриален парк в Югоизточна Европа.

„Смятам, че Тракия икономическа зона е едно от подходящите места за изграждането на 5-ия хъб на държавата Аржентина. Досега такива имаме четири – в Китай, САЩ, Дубай и един в ЕС – в Амстердам“, обясни Н.Пр. Алфредо Атанасоф. Той сподели с инж. Пламен Панчев, създател и директор на ТИЗ, колко силно е впечатлен от разработения от ТИЗ Консорциум „Въглеродно-неутрални индустриални паркове“ (ВНИП), стратегически проект за бъдещото „зелено“ развитие на индустриалните зони в България.

Според заместник-министъра на външните работи тази визионерска „зелена“ политика на ТИЗ ще срещне силна подкрепа в Брюксел. „Представянето и популяризирането на такива амбициозни проекти пред европейските ни партньори би ни помогнало да привличаме и повече високотехнологични, природосъобразни инвестиции в България“, каза г-жа Динкова. Инж. Панчев обясни, че постигането на нулеви емисии ще се осъществи първоначално в зоните в четири български области – Пловдив, Хасково, Бургас и Габрово, които са част от Консорциум „Въглеродно-неутрални индустриални паркове“. Тракия икономическа зона вече се оформя като един от центровете на Европа за производство на електрически превозни средства.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s