Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на турнира в Стара Загора

на

Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се провежда днес и утре в Стара Загора. Организатори на състезанието са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Общо 20 спортни клуба участват в турнира, който се провежда в Община зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Специален гост е златното момиче на българската художествена гимнастика  Боряна Калейн.

„Радвам се, че сме заедно, въпреки трудните моменти. Радвам се, че имате сили, кураж  и воля да тренирате, въпреки ограниченията. Благодаря на Боряна Калейн, че е сред нас. Надявам се да почерпите от нейното вдъхновение и да продължите с жар, защото ще разчитаме на Вас в бъдеще“, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и благодарствен плакет от Спортен клуб по художествена гимнастика  „Берое“ за приноса й за развитието на спорта в Стара Загора. „За мен е голямо удоволствие, че съм в Стара Загора. Преди 11 години точно тук в тази зала за първи път станаха републикански шампион и пазя много добри спомени. Желая Ви много успехи, никога не се предавайте,  слушайте треньорите, не се отказвайте от мечтите си“,  напътства младите надежди Боряна Калейн.

Участниците в турнира получиха и поздравителен адрес от Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика. Наградени бяха победителките от най-малката група родени през 2013 г. Турнирът продължава със състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории. Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи.  По инициатива на клуба домакин „Берое“ ще бъде връчен приз на името на създателката на художествената гимнастика в Стара Загора – Карамфила Абаджиева на победителките при девойки старша възраст и при жените. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s